ГЕРБ твърдо стоят зад министъра на културата Боил Банов и действията му като министър.

"Днес пощенската кутия Елена Йончева си позволи отново да разхвърля в цялото медийни пространство едни "новини", едни страшни неща и аз твърдя, че това е следствие на голямата жега, която напоследък тя трябва да гаси покрай себе си", заяви в кулоарите на парламента Маноил Манев от ГЕРБ.

Всички тези обвинения срещу нея не били случайно. За ГЕРБ аферата "Ало, Банов е" е фалшива новина. За разкритията днес имало дела.

За Манев Елена Йончева отдавна не е журналист, а политик. Още преди десет месеца в медиите е излязла информация, че културното ведомство съди некоректната фирма. "Няма такова нещо за пазарлъци", отсече Маноил Манев.

Според него целта на днешната информация е да се отклони вниманието от офшорките, с които е замесено името на Йончева.

"Ало, Банов е!" - Йончева има запис за корупционна схема на министъра на културата
Обновена

"Ало, Банов е!" - Йончева има запис за корупционна схема на министъра на културата

Схемата била за ремонта на Ларгото през 2016 г.

Тома Биков настоя социалистката да се спре да се нарича разследващ журналист. "Това преди време се наричаше долнопробно доносничество с фалшива информация", смята герберът.

В момента се водела черна кампания срещу ГЕРБ. 

"БСП от партия се трансформира във фалшив сайт и негов главен редактор е госпожа Елена Йончева, собственик на офшорки", обяви Биков. Самата червена партия скоро щяла да се превърне в офшорна компания. Социалистите работели с долнопробни средства.

Аз се казвам Боил Банов. Ще съдя всички по трасето!

Аз се казвам Боил Банов. Ще съдя всички по трасето!

Министърът бил рекетиран отдавна с тези записи

Припомняме, че по-рано днес депутатът от БСП Елена Йончева обвини министъра на културата Боил Банов в корупционна схема по опрощаване на поне 700 000 лв. за ремонта на Ларгото. 

Тя представи запис от разговори на Банов със служители на фирмата изпълнител. Йончева обяви, че ще изпрати сигнала си до прокуратурата и до ОЛАФ. 

Главният прокурор Сотир Цацаров реагира светкавично, като се самосезира и нареди проверка. 

По повод разкритията на Елена Йончева бившият министър на културата Вежди Рашидов заяви в кулоарите на парламента, че е реагирал на случая с Ларгото и его е изпратил на съд още тогава. 

Кметът на София Йордан Фандъкова пък не пожела да коментира случая, като обясни, че Ларгото е предоставен на столична община за стопанисване и тя няма отношение. 

Рашидов отдавна дал на съда Ларгото

Рашидов отдавна дал на съда Ларгото

На Ларгото минали европейски и други проверки

Малко по-късно изявление даде и самият Боил Банов, който заяви, че нямало простени пари и ще съди всеки по трасето. Той обяви и готовността си да подаде оставка, ако тя му бъде поиска, тъй като "не е роден като министър". 

В кулоарите на парламента бившият вицепремиер Валери Симеонов изтъкна, че на Елена Йончева не може да се вярва.  По думите му тя и друг път е лъгала.

Валери Симеонов не вярва на Елена Йончева

Валери Симеонов не вярва на Елена Йончева

Йончева често послъгвала