Ако се съставя правителство по-скоро трябва да се отиде към профил на хора, които не са пряко обвързани с политическите партии. Това заяви депутатът и заместник-председател на ГЕРБ Даниел Митов пред БиТиВи.

След последните разкрития, след последната динамика в парламента и разкритията за ББР, на Митов му е трудно да предположи, че в Народното събрание ГЕРБ може да състави нещо стабилно точно с "Продължаваме промяната". Когато бивш министър-председател тръгне да търгува с кодове за машините, какво значи това, недоумява Митов и настоя да се изясни въпросът с какви кодове за машините държи Кирил Петков.

Митов добави, че ГЕРБ ще отстъпят за промените в Изборния кодекс за район "Чужбина" и Общественият съвет към ЦИК.

Според него "Демократична България" се държат като присъдружна организация на ПП. Как гласоподавателите на ДБ си обясняват гласуването на Асен Василев против F-16 и готови ли са да работят с политически субект, който има проруска фракция, запита Даниел Митов.

ГЕРБ са готови да вземат папката с първия мандат, но е хубаво, че президентът отчита факта, че трябва да мине време от предизборната кампания, за да може партиите да се успокоят. Това, което зависел от ГЕРБ вече било направено - с контактни групи, диалог, около бюджетните параметри, около други потенциални приоритети и парламентът започнал да работи с консенсуси, обясни Митов.

Той уточни, че когато дойде моментът да се предложи състав на Министерски съвет ще се предложат и имена, но към настоящия момент нямало да се спекулира с различни личности. Най-важното е България да излезе от кризата и ако ще има редовно правителство, да има ясни задачи пред себе си, каза Даниел Митов.