През последните 10 г. БСП губят изборите, но за съжаление в политическата среда така и не се научиха да губят. Те не си изведоха поуките от това да се научат да губят.

По този начин депутатът от ГЕРБ Тома Биков отговори на атаката на БСП от преди час за модела Ценко Чоков в действие - ГЕРБ правят избори.

Оценката на Биков е, че думите на БСП са опасен път за България.

ГЕРБ не приемат БСП и Кирил Добрев да могат да бъдат стожери на морала в България.

Изборите според БСП: Завръщане на ретромутренската държава или Сомалия

Изборите според БСП: Завръщане на ретромутренската държава или Сомалия

Ценко Чоков от затвора управлявал вчерашния вот в Галиче

Тома Биков атакува Кирил Добрев с напомнянето, че той не е дал обяснение затова какво е правил при собственикът на КТБ Цветан Василев и за какво са си говорили.

Биков допълни, че от ГЕРБ не биха си позволили подобни приказки, защото според партията кръстът на моралния стожер в България е много жежък.

Депутатът изтъкна, че резултатите от изборите не са изненада, понеже ГЕРБ винаги полага усилия за спечелване на изборите както в големите населени места, така и в малките. "Изборните резултати са в синхрон с всички социологически агенции, които дават преднина на ГЕРБ пред БСП", отсече Биков и попита с кого играят в тези населени места.

Кандидатът на БСП иска касиране на вота в Галиче

Кандидатът на БСП иска касиране на вота в Галиче

Нарушенията на подвижната секция са достатъчни за касиране според щаба на социалиста

Административният секретар на ГЕРБ Цветомир Паунов от своя страна заяви, че разбира желанието на БСП да спечелят изборите в изборния район, но на територията на община Бяла Слатина има 14 населени места, а те нямат нито един представител.

От ГЕРБ напомниха, че е имало избори и в други 10 населени места, а от БСП са регистрирали само пет представители. Единствената конкуренция на изборите беше между ГЕРБ И ДПС", отбеляза герберът.

БСП и ГЕРБ на балотаж за кметския пост в Галиче

БСП и ГЕРБ на балотаж за кметския пост в Галиче

Изборният ден приключи при 61 % избирателна активност

Във връзка с обвиненията и внушенията, че една или друга политическа партия може да има решаваща роля, Паунов заяви, че това е абсолютно неоснователно. "Изборите в Галиче предизвикаха голям медиен и общ интерес и това е допълнителна предпоставка обективно да се следи изборният процес в кметство", констатира Паунов.

По отношение на останалите внушения за манипулиране на изборния процес чрез дописване на хора, той беше категоричен, че няма дописване на хора, а изборният кодекс позволява на длъжностните лица да гласуват в дадена секция, а не в изборния списък.

Припомняме, във врачанското село Галиче се проведе вторият кръг на местните избори за кмет. На балотажа участваха кандидатите на двете най-големи политически сили у нас - ГЕРБ и БСП. От листата на социалистите в надпреварата се състезаваше Веселин Тушинов. Кандидатът на ГЕРБ беше Страхил Стоянов.

Според резултатите от вота новият кмет на Галиче е Страхил Стоянов от ГЕРБ. Той е получил с 27 гласа повече от опонента си, при 66% избирателна активност в селото.

В хода на изборния ден бяха подадени няколко сигнала за нередности в изборния процес от кандидата на БСП.

Според социалистите в едната от изборните секции, намираща се в училището в селото, през задната врата са влезли около 15 души. Хората били непознати в селото, но фигурирали в избирателните списъци.

Галиче като схема за избори нажежи парламента

Галиче като схема за избори нажежи парламента

Член на БСП в СИК се подписал в протокола, обявиха от ГЕРБ

От щаба на Веселин Тушинов подадоха и друг сигнал - за нелегална агитация от страна на член на подвижната избирателна секция в деня на вота.

Случаят беше проверен и по него бяха съставени актове за административно нарушение спрямо служителите от мобилната секция. Служителите раздали на трети лица празни бюлетини, така че да гласуват вместо хора с увреждания и други жители на селото.

Село Галиче избира кмет

Село Галиче избира кмет

Местни избори в още 7 населени места днес