Бившият транспортен министър и настоящ депутат от ПГ ГЕРБ/СДС Росен Желязков заяви, че няма как да дойде полиция в централата на ГЕРБ, освен да ги посети на добра воля, на гости или на друг повод след предварителна покана или с желание за такава среща.

Той не вижда причината служебният министър на културата проф. Велислав Минеков да има толкова голяма фиксация по темата.

Минеков решен да изгони ГЕРБ от НДК

Минеков решен да изгони ГЕРБ от НДК

Министерството на културата нямало договор с никаква медия

В кулоарите на парламента Желязков обясни, че експуправляващите съгласно Закона за политическите партии имат право да получат офиси за осъществяване на дейността на централното ръководство след разрешение на областния управител и на Министерски съвет.

Той уточни, че през 2021 г. след решение на МС след заповед на областния управител и договор за учредяване правото на ползване 16 и 17 етаж от Административната сграда на НДК се ползват за срок до 10 години при предпоставките от Закона за политическите партии от ПП ГЕРБ. Договорът е вписан в Агенция по вписвания и фактическият състав е осъществен.

Основанията за прекратяване на договор са за всички партии, които имат парламентарна група в НС - неплащане на експлоатационни разходи, преотдаване или преотстъпване на помещения на трети лица, извършване на търговска или стопанска дейност, както и загубата на качеството на парламентарно представена партия с парламентарна група. Нито едно от тези основания не са налице, за да може който и да е да си позволи да всява внушение за това, че предстои или се кани да пристъпи към каквито и да било действия за освобождаване на помещения, предоставени на партиите по реда на закона, обясни Желязков.

Минеков не търси реваншизъм, връща държавността

Минеков не търси реваншизъм, връща държавността

НДК е бил буквално обран от всякакъв вид подобни хайдуци