Вицепремиерът и вътрешен министър в оставка Румяна Бъчварова, бе категорична, че ГЕРБ няма да подкрепи евентуално експертно правителство на Патриотите. Това заяви Бъчварова пред Нова телевизия.

Като мотив за несъгласието си да подкрепят подобен кабинет, бе искането от сряда на съпредседателите на ПФ Красимир Каракачанов и Валери Симеонов премиер на евентуалния втори кабинет в рамките на 43-то народно събрание да не е Бойко Борисов.

"Не може да съществува политическо тяло без глава", каза Бъчварова. Тя бе категорична, че водещата политическа сила няма да застане зад кабинет на Патриотичния фронт, дори повечето му членове да бъдат от ГЕРБ.

Вътрешният министър в оставка определи като "несериозно" да се вярва на думите на банкера Цветан Василев, който в последното си интервю говори за корупционни схеми с участието на Бойко Борисов. "Не е сериозно човек, нанесъл толкова големи щети на държавата, да се счита за последна инстанция на истината", смята Бъчварова. Тя призова Василев, ако има информация за някакви нередности, лично да свидетелства за това пред отговорните институции.

Запитана за готвените протести на пожарникари срещу лошите условия на труд и неостатъчното заплащане, вътрешният министър в оставка заяви, че подкрепя искането за по-високи заплати. Тя обясни, че в бюджета за следващата година, изготвен от ГЕРБ, са предвидени средства за модернизация на работните помещения и баните, използвани от огнеборците.