Въпреки че първата политическа сила в парламента - ГЕРБ, се регистрира в последния възможен ден в Централната избирателна комисия (ЦИК) за местните избори на 29 октомври, от формацията на Бойко Борисов не разкриха кой ще е техният кандидат за кмет на София. Нито Тома Биков, нито Георг Георгиев, нито Цветомир Паунов отговориха на въпрос на News.bg кога точно медиите ще разберат името на кандидата на ГЕРБ за София, а само уточни, че си има срокове за това.

"Кандидатът ни за кмет на София ще е подготвен човек, човек, който разбира от София, който разбира от политика и който не е попаднал случайно на някаква позиция. Няма да търсим някакъв експеримент", подчерта Биков и добави, че ГЕРБ все още не казват кандидата си за кмет, защото обичат тайните.

От ГЕРБ не казаха и дали кандидатът на ГЕРБ за София ще е председателят на 49-то Народно събрание Росен Желязков.

Единственото, което стана ясно в краткия брифинг е, че ГЕРБ имат кандидати за кметове за всички 265 общини и пълни общински листи.

Тома Биков увери, че местните избори няма да повлияят на живота на сглобката. Той очаква и позитивна кампания на местния вот.

Иначе от ГЕРБ се регистрираха с 9999 подписа в ЦИК и излизат на местните избори самостоятелно. По места ГЕРБ ще имат местни коалиции. Общинските структури ще намерят най-добрия и удачния формат за участие в коалиция на местния вот. Герберите излизат на местните избори за победа и за самостоятелна България с аргумент общините да не бъдат превърнати в обект на експерименти и стартъпи.

ПП/ДБ представиха Васил Терзиев за кмет на София

ПП/ДБ представиха Васил Терзиев за кмет на София

Ще се бори за първото място и мнозинство в СОС