Държи ли главният прокурор Иван Гешев БСП и Корнелия Нинова с нещо, за да играе тя неприсъща за нея роля и да иска имунитета на Бойко Борисов, а преди това изненадващо и изведнъж да се оттегли от разговорите за правителство с първия мандат?

Това попита народният представител от ГЕРБ Маноил Манев минути след като соцлидерката обяви в кулоарите на парламента, че ще внесе за искане гласуване на имунитета на Борисов.

"Искам да започна с един реторичен въпрос - не ви ли прави впечатление, че в последните седмици много хора започнаха да играят много роли - на депутати, на народни представители, на шефове на парламентарни групи и едновременно с това имат други роли. Примерно на секретарки на г-н Гешев. Не ви ли прави впечатление, че бутонът Enter работи от страна на г-н Гешев? Г-жа Нинова стои, стои и като някой й натисне бутончето и тя започва да играе различна роля... Асистентка на г-н Гешев например", каза Манев.

Гешев внесе в парламента последна серия документи за Барселонагейт

Гешев внесе в парламента последна серия документи за Барселонагейт

Като доказателства към искането за сваляне на имунитета на Бойко Борисов

Депутатът се възмути и от начина, по който от БСП са представили искането си и подчерта - никой не ограничавал народните представители да се запознаят с документите, внесени от прокуратурата.

Прочете и от листче тези, които вече са го направили - освен Корнелия Нинова и Георги Свиленски, така също и Тошко Йорданов и Гроздан Караджов от ИТН и Владислав Панев от ПП/ДБ. "Пуснали са си документи до председателя на НС, той им е разрешил, няма нито един от тях, който да не е получил разрешение."

Според Костадинов САЩ обърнали настроенията във ВСС спрямо Гешев

Според Костадинов САЩ обърнали настроенията във ВСС спрямо Гешев

Членове на ВСС се използвали като "копчета" за обслужване на политически интереси

"Искам да обърна внимание на поведението на някои депутати, особено на г-жа Нинова и парламентарната й група. Има ли причини да участват в преговори с нас и изведнъж да минат в друга позиция и да се включат по сигнал на прокуратурата и, предполагам, на г-н Гешев лично? Има ли някакви сили, с които ги държи този човек? Записи на лица свързани, примерно, с големия въпрос за г-жа Нинова продавани ли са оръжия или не са продавани? Някой комуникирал ли се с военно-промишления комплекс по нейно време", продължи с косвените въпроси в посока "Позитано" 20 Маноил Манев, като отказа да коментира по-нататъшни въпроси, този път зададени от медиите.

ГЕРБ не коментира спрения часовник във ВСС, за ДБ - доказателство да няма главен прокурор

ГЕРБ не коментира спрения часовник във ВСС, за ДБ - доказателство да няма главен прокурор

След 14 часа заседание вчера, ВСС ще продължи в понеделник