ГЕРБ няма да подкрепи усилията за съставяне на кабинет в рамките на текущото 47-о Народно събрание при връчването на третия проучвателен мандат от страна на президента Радев.

Това, очаквано, заяви от Бургас председателят на ГЕРБ Бойко Борисов. Макар и подобна да бе позицията на партията му от много време, в петък заместник-председателят на партията Даниел Митов анонсира важни решения, свързани с третия мандат, които Борисов щял да анонсира пред партийния актив в морския град.

"За третия мандат няма с кой да преговаряме, имаме решение на конгреса с БСП да не управляваме. Христо Иванов каза, че ще си търси други приятели - същите, които от ПП казаха, че са мафия - ИТН. А сега Христо Иванов щял да сяда с мафията на една маса. А с ГЕРБ им било рано. Партията с 5% казва на партията с 25% да чака, нали са умни и красиви. А Петков му го заби за меките ръчички... Ние сме широкоскроени като партия, има и с по-меки ръчички, има и с по-твърди", в типичния си стил обясни политическите си планове Борисов.

Румен Радев няма да бърза: Има още работа

Румен Радев няма да бърза: Има още работа

Причината – трябвало да бъдат приети закони, свързани с Плана за възстановяване и устойчивост

И начерта партийния курс - нови избори. "Трябва да успокоим народа след избори и да минем през тежките времена. Ще съумея да убедя партията, че това е правилната политика."

Отново изрази и готовност за диалогичност. "Обръщаме се към всички български избиратели - девизът, който стои над българския парламент, за съжаление най-малко спазван, е "Съединението прави силата". Така че нека малко се смирят - единственият, които има право да каже какво да се прави е българския избирател", протегна ръка Борисов. Макар и да изрази опасения, че машините за гласуване били проблемни, като кодът за тях бил "при Асен Василев и двама негови приятели".

И затова експремиерът даде заръка - ГЕРБ трябвало да победят на изборите с поне 8 процента, за да нямали машините отражение върху резултатите.

"Продължаваме промяната" връща мандата неизпълнен

"Продължаваме промяната" връща мандата неизпълнен

ПП са събрали 117 депутата, разчитат на останалите 4 на следващите избори

Борисов размаха и доклад от АДФИ, според който нямало нарушения при строителството на лотове 7, 8 и 9 на АМ "Хемус" и настоя - това трябвало да бъде водеща новина в медиите, защото в тях от година шествала "рашковщината".

Откриха сериозни нарушения в договор за изграждане на участъци от "Хемус"

Откриха сериозни нарушения в договор за изграждане на участъци от "Хемус"

Договорът за 1.35 мрд. лв. бил сключен при категорично завишени цени

"В последните дни излезе АДФИ, която е подчинена на вицепремиера Асен Василев и тя не откри никакви нередности при договорите за строителство на "Хемус" в лотовете 7, 8 и 9. Една година рашковщината шестваше и лъжата срещу нас бе основна новина. Довечера това трябва да ви е основната новина" посъветва той представителите на медиите.

Служебен кабинет може да ни остави без газ, смятат от ПП

Служебен кабинет може да ни остави без газ, смятат от ПП

В момента в България се доставя природен газ без дългосрочни договори

По традиция лидерът на ГЕРБ изрази готовност да "даде" депутати на правителството в оставка. Условието - управляващите да внесат в парламента закон за 100-процентова диверсификация на газовите доставки.

Петков сравни ползата за страната ни от Турски поток и интерконектора с Гърция

Петков сравни ползата за страната ни от Турски поток и интерконектора с Гърция

Това стана чрез пост във фейсбук

"Последен анонс към Петков - внеси проектозакон за 100% диверсифициран газ и ще получиш 60 депутата (народните представители на ГЕРБ-СДС са 59). Така служебното правителство няма да може да върне руския газ. Приемаме го и тогава ще се разпусне парламента, за да няма връщане към "Газпром". И ще падне тази опорка", готовност за диалог изрази Бойко Борисов.

Откриха газовата връзка с Гърция, азерският газ се очаква през август

Откриха газовата връзка с Гърция, азерският газ се очаква през август

Цената на азерския газ е същата, като записаната в договора с Газпорм