Всеки човек, независимо къде работи, има право да си купи жилище и да живее така, както иска да живее. Това заяви депутатът от ГЕРБ и председател на бюджетната комисия Менда Стоянова пред bTV. Изказването й е по повод информацията за апартаментите на Цветан Цветанов, Цецка Цачева и Вежди Рашидов.

Тя уточни, че не е запозната с конкретните данни и не може да коментира дали цените на имотите са пазарни, или не. Самата Стоянова не се е интересувала от жилища, тъй като нямала намерение да си купува апартамент в София. В момента живеела под наем в жилище на Народното събрание.

Тя посочи, че не знаела, че Цачева и Рашидов са имали апартаменти в кооперацията до нейния блок.

Антикорупционният фонд пита и за други апартаменти на политици

Антикорупционният фонд пита и за други апартаменти на политици

Под прицел са Цецка Цачева и Вежди Рашидов

"Не мога да знам колегите, които купуват апартаменти, къде ги купуват. Всеки си има личен живот и това е в рамките на личния живот", отсече тя.

Стоянова заяви, че прокуратурата е тази, която трябва да реши дали има основание да се счита, че има някакъв вид нарушение. Тя самата не искала да дава оценки.

Стоянова коментира и решението на ГЕРБ да предложи на СДС две места в листата си за евроизборите. Според нея е много важно как ще бъде формиран новият Европейски парламент - дали ще имат превес националистически и популистки партии, или ще се запази консервативното дясно на политиката.

Борисов дава две места на СДС в евролистата
Обновена

Борисов дава две места на СДС в евролистата

Няма да има загуба на десни гласове, предстои разговор и с ДБГ

"Това е битка. И всяка една държава, която е в тази битка, трябва да се бори за това", подчерта тя и напомни, че СДС е сестринска партия в Европейската народна партия.

Разцепвайки се на n-брой партии, не можейки да направят дори за европейските избори обединение, те нямат никакъв шанс да бъдат представени в ЕП, обясни Стоянова. Според нея ГЕРБ правели добро на ЕНП, тъй като подавали ръка на сестрински партии. Искаме да консолидираме електората така, че повече европейски депутати, членове на ЕНП, да бъдат в Европейския парламент, обобщи тя.