ГЕРБ представя водещия кандидат на ЕНП Манфред Вебер на 19 май в столичната "Арена Армеец". Председателят на предизборния щаб на ГЕРБ Цветан Цветанов е получил потвърждение от директора на кампанията на ЕНП за европейските избори и заместник-председател на партията Дара Мърфи.

По този повод, ГЕРБ започва кампанията за Европейските избори с подготовката за централното събитие на партията. На събитието в залата освен Вебер, ще бъдат представени и кандидатите на ГЕРБ за членове на Европейския парламент.

Бойко Борисов: Нужна е сделка за Брекзит

Бойко Борисов: Нужна е сделка за Брекзит

Премиерът работил добре с Патриотите

Припомняме, че в началото на октомври Премиерът Борисов се закани да не подкрепи Манфред Вебер за следващ шеф на ЕК заради туитове на Вебер срещу България във връзка с убийството на Виктория Маринова в Русе. "Прочетох чудовищни неща за България и нито едно вярно. Ще си променим мнението за шпиценкандидата на ЕНП", коментира тогава Борисов.

След това Вебер написа в Туитър: "Силно приветствам предварителните резултати от разследванията на убийството на Виктория Маринова. Българските власти действат бързо и ефективно. Имаме пълно доверие в българските власти да намерим справедливост за семейството и близките на Виктория Маринова".

"Да не повтарям упреците ми към него. Много от партиите се опитваха да използват политически бруталния случай с убийството в Русе. Имаше голямо извинявай и от страна на Вебер, и от другите колеги", обясни в средата на октомври Борисов.

На 8 ноември Бойко Борисов подкрепи кандидатурата Манфред Вебер за председател на Европейската комисия от EНП по време на конгреса на партията във финландската столица Хелзинки.

Не нагнетявайте трагедията в Русе, призова Борисов

Не нагнетявайте трагедията в Русе, призова Борисов

Майките имат право да протестират, демокрация е...