Резултатите от изборите за 49 НС задават редица възможности. Това заяви в декларация от името на ГЕРБ Десислава Атанасова. Тя вижда възможности за изход от кризата и срещу задълбочаването й.

Политическата криза не може да бъде решена само от една партия, формация или коалиция, убедена е тя. Само с взаимно уважение между партиите могат да се решат проблемите, според партията на Бойко Борисов.

Всеки който не се съобрази с тези реалности, ще загуби избиратели, предупреди Десислава Атанасова. Най-трудната битка е битката със самия себе си, отчете народният представител.

Тази битка е далеч по-важна от конюнктурните битки с политическия опонент, по мнението й.

Ние бяхме подложени на редица изпитания, сподели още тя. Най-голямото било да се превърнат в секта. Не се поддали на това да обявят всички останали за еретици или неверници. Най-голямата ни победа беше, че не позволихме да се превърнем нито в жертва, нито в палач, изтъкна Атанасова.

Затова ГЕРБ давали решения на проблемите на обществото. Най-важната задача днес е дневният ред на обществото, както посочи тя и настоя за трайно решение на политическата криза. Политиците нямали право да са емоционални. Ние сме наясно, че българският народ показа, че нито една от партиите в 49 НС не може да реши политическата криза сама, каза Атанасова.

Първи звънец за 49-то Народно събрание

Първи звънец за 49-то Народно събрание

6 партии влизат в състава, очаква се напрегнат избор на председател

ГЕРБ не се чувстват победители. Победата щяла да е ако се излъчи компетентно и стабилно правителство. Готови сме да разговаряме с всяка една от партиите, отсече депутатът от ГЕРБ. Решаването на политическата криза не може да се случи по удобен за партиите начин, смята Атанасова и призова депутатите да излязат от рамките на политическите сметки. В състояние ли сме да приемем реалностите?, попита тя. Дните на страстната седмица са добра възможност за всеки от нас да прояви смирение, заяви Десислава Атанасова и призова всеки да потърси прошка.

Тя припомни, че на Велика сряда Юда е предал Исус. Няма да предадем мечтите и вярата на хората, които са гласували за нас, увери още Десислава Атанасова.

анкета

Ще имаме ли кабинет?

Виж резултати

Да 22.0%

Не 48.1%

Следват сметки трудни 9.6%

Румен Радев ще каже 3.7%

Питайте арменския поп 16.6%