Партия „Ред, законност и справедливост" гласува „против" декларацията по повод 20-годишнината от Великото народно събрание.

Припомняме, петима депутати гласуваха против декларацията, подкрепена от 175 народни представители.

Любен Гоцев на балкона в НС
сн. БГНЕС
Както обясни в кулоарите на парламента Яне Янев, тази декларация потвърждава тезата на РЗС, че посткомунистическият политически елит на практика е заедно.
„Те искат да продължат да съществува порочният криминален преход и старата тоталитарна държава, в която да продължи да важи правилото „гарван гарвану око не вади", заяви Янев.

По думите му, ГЕРБ показаха, че са политически мутант, в чиято основа стои старата комунистическа мафия. „Днес видяхме как старите комунистически велможи и най-ретроградни персони на прехода, начело с Любен Гоцев, аплодираха от балконите на парламента цялото статукво в 41-вото народно събрание", коментира Янев.

Той припомни, че РЗС са внесли още на 13 януари 2010 г. специална декларация за разпускане на 41-вия парламент и свикване на Велико народно събрание с цел приемане на нова конституция.

„Няма подобни неща". Това каза вътрешният министър Цветан Цветанов относно заявеното по-рано в кулоарите на парламента от Яне Янев за оставките на Лъчезар Иванов.

„Случаят е следствие на това, което Лъчезар Иванов беше направил с въпросния репортаж. Всичко останало е една възможност да бъде забелязан Яне Янев заради множеството му отсъствия", каза Цветан Цветанов.