ГЕРБ е с най-голяма подкрепа от избирателите и мандатът заслужено се дава на тази партия. Но ГЕРБ е в политическа изолация. Това заяви пред БНР бившият премиер Иван Костов.

Той посочи, че вече няколко седмици ГЕРБ не си задават въпроса защо са в тази изолация, но ако не намерят отговора, рискуват да останат изолирани и в бъдеще.

По думи на самия Костов ГЕРБ са изпаднали в изолация, защото "политиката не е даване и угаждане на интереси".

"Политиката не е в отстъпки при протести и удовлетворяване при лобистки натиск, не е задоволяване на емоциите и възбудите на една или друга общност. Не е следване на течението. Това го прави мъртвата риба и боклукът", подчерта той.

ГЕРБ канят на разговори ДБ и ИТН

ГЕРБ канят на разговори ДБ и ИТН

Ако видят, че няма да имат подкрепа, бързо ще върнат мандата

Според Костов политиката е преследване на общото благо дори когато обществото не го разбира. Истинската политика била убеждаване и вдъхновяване на хората да дадат повече от себе си.

По отношение на този, който ще поеме съдбата на страната ни в свои ръце, Костов заяви, че той ще има доверие да приложи противоепидемични мерки, които лишеното от доверие управление на ГЕРБ е нямало как да приложи. Според него бъдещите управляващи могат да бъдат по-силни в овладяването на кризата, защото ще разполагат с по-мощен ресурс от доверие. Същото се отнасяло и за икономиката.

Това правителство ще има своите 100 дни, в които може да направи решителни неща, включително да овладее кризата, посочи бившият премиер.

Борисов обяви министрите в проектокабинета на ГЕРБ

Борисов обяви министрите в проектокабинета на ГЕРБ

Той представи имената им от болницата