"По отношение на поставените ваксини на общински съветници в Сандански нямам конкретна информация и не знам технологично как се е случил процеса. От групата общински съветници на ГЕРБ е ваксиниран само един, който е действащ учител на първа линия."

Това заяви пред БНР председателят на общинската структура на ГЕРБ в Сандански и общински съветник Стоян Стоев.

"Излязохме с декларация по случая, в която ще отправим питания, най-вероятно утре, за да разберем повече подробности. Всичко е станало много бързо и по принцип колегите общински съветници не знам за това докъде е стигнал плана за ваксинация. Те не са длъжни да се запознати дали всички на първа линия са ваксинирани или не. Това е работа на хората, които го организират. Питанията са насочени към председателят на Общинския кризисен щаб - действащия кмет и към директора на болницата. Доколкото съм запознат ако има останали ваксини трябва да бъдат върнати в РЗИ-Благоевград и оттам да ги разпределят по предназначение в съответствие със списъците", допълни лидерът на ГЕРБ-Сандански Стоян Стоев.

Проверяват ваксинирали ли са се политици в Сандански

Проверяват ваксинирали ли са се политици в Сандански

Ако има нарушения, ще следват наказания, закани се Ангелов след сигнала в Сандански

Припомняме, че министърът на здравеопазването Костадин Ангелов е разпоредил незабавна проверка във връзка с постъпила информация, че на територията на РЗИ-Благоевград, в град Сандански, са извършени ваксинации извън реда, описан в Националния план за ваксиниране срещу Covid-19. Проверката е започнала вчера, като целта й е да установи всички факти около ваксинирането в региона.

Очаква се проверката да приключи до 24 часа. Ако след нея се докаже, че редът за ваксинации е нарушен, всички длъжностни лица от системата на МЗ, отговорни за изпълнението на плана в региона, ще понесат най-строги санкции, допълва министър Ангелов.

Припомняме още, че вчера от партията на Цветан Цветанов сигнализираха за незаконно ваксиниране в Сандански. 

Републиканците питат НОЩ ваксинират ли се кметове и съветници в Сандански

Републиканците питат НОЩ ваксинират ли се кметове и съветници в Сандански

По думите им общински съветници вече били сред ваксинираните