От ГЕРБ стават свидетели на две скандални и опасни решения, които приел служебният кабинет на вчерашното си заседание. На трибунка в Народното събрание депутатът Александър Иванов уточни, че едното решение касае ББР, която се дава зелена светлина за раздаване на високорискови и необезпечени кредити, а второто решение е свързано с ДКК и частност две от нейните дружества, които ще засегнат пряко ВМЗ-Сопот и "Авионамс".

Ексуправляващите нямало да обърнат внимание на заседанието на Министерски съвет, ако служебният кабинет се занимавал с нормалния дневен ред на обществото и това което интересува хората - коронакризата, която се задава, пожарите и нуждата от охрана по границите заради мигрантската вълна.

Решението за изплащане на дивидент от ДКК, който дивидент трябва да се вземе от ВМЗ-Сопот и "Авионамс", реално ще застраши с фалит ВМЗ-Сопот. Дани Каназирева призова премиерът Стефан Янев да ревизира и да отмени това скандално решение.

Кирил Петков махна ДКК като шапка на Монтажи, иска същото и за ВМЗ

Кирил Петков махна ДКК като шапка на Монтажи, иска същото и за ВМЗ

Служебният екип на МИ ще обясни на следващия министър какво да прави

Бившият икономически министър Лъчезар Борисов постави акцент върху казуса ББР - решението, взето от Министерски съвет, може да доведе до бъдещо източване на банката. След вчерашното решение на МС стартирали програми в ББР, но притеснителното е, че до момента кредитите, които се раздават са само на налични клиенти на търговската банка.

Още по-притеснителното, според Лъчезар Борисов е, че договорените лимити с банките вече са раздадени като кредити.

Кирил Петков събира данни от ББР за прокуратурата

Кирил Петков събира данни от ББР за прокуратурата

Точно преди да влезем за една бройка още един 150 милионен кредит щеше да бъде даден