Служебният министър на регионалното развитие и благоустройството се опитва да си измие ръцете с Народното събрание по казуса с хилядите натрупани глоби на жители на софийското село Пролеша, намиращо се до Божурище, вместо да реши проблема с постановление на Министерски съвет, който да сложи край един път завинаги на проблема. Това заяви на брифинг в Народното събрание депутатът от ГЕРБ и бивш регионален министър Николай Нанков.

"Изключително неадекватно поведение от страна на АПИ в последните две години, заради това, че не са уведомявали ползвателите на пътищата, ако имат извършени повече от три нарушения", продължи с критиките си народният представител. И подчерта - съществува инструкция в пътната агенция нарушителите да се уведомяват, но тя не е била спазвана.

Решение със задна дата можело да реши проблема на шофьорите от Пролеша

Решение със задна дата можело да реши проблема на шофьорите от Пролеша

Според Богдан Милчев МС за секунда може да оправи грешката си

От ГЕРБ предлагат АПИ да бъде задължена да уведомява нарушилите ТОЛ правилата шофьори, като законовите промени в тази насока ще бъдат гледани на регионална комисия днес.

Хората от Пролеша са били подведени от държавата, заяви на свой ред и Росица Кирилова от ГЕРБ.

На брифинга в парламента присъстваха и жители на селото, които призоваха правителството да се задейства по случая. И освен това - президентът Радев да поиска оставката на регионалния министър Иван Шишков, който според тях не се справя със задълженията си.

ГЕРБ обвиниха Шишков, че използва ДНСК политически

ГЕРБ обвиниха Шишков, че използва ДНСК политически

ДНСК била бухалка на политически реваншисти