"Предложихме на всички партии в Народното събрание текстове, които да обсъдим. Първият адресат беше г-жа Корнелия Нинова. Тогава тя нарече това "пушилка", "замъгляване на общественото съзнание, само и само да не се активират хората по настоящите проблеми". Отчитам като катарзис желанието ѝ да подпомогне разследването на приватизацията."

Това заяви депутатът от ГЕРБ Десислава Атанасова в сутрешния блок на БНТ по повод възложената на ДАНС проверка на приватизацията от обвинител номер едно Иван Гешев. Така тя отговори на депутата от БСП Румен Гечев, който по-рано в сутрешния блок на нациналната телевизия настоя проверката на приватизацията да започне отпред назад.

От БСП предлагат проверката на приватизацията да е отпред назад

От БСП предлагат проверката на приватизацията да е отпред назад

"Ако се стигне до истината от тези сделки, пак е някакъв ефект"

Атанасова припомни, че темата за приватизацията не е нова нито за управляващите, нито за нея. Тя напомни, че само преди няколко години ГЕРБ дълго време коментирали темата за приватизацията.

По темата за машинното гласуване, Атанасова посочи, че какъвто и да било начин за гласуване да се предложи, не е гаранция за доверието на хората в политическата система. По думите ѝ доверието се печели по друг начин.

Според депутатката все още е рано да се каже какъв точно ще бъде изборът за машини. По мнението на Атанасова обаче бил радостен фактът, че е имало синхрон между политическите партии за машинното гласуване. Тя не се наема да каже дали на изборите през 2021 г. ще има хартия, но се водят дебати в такава посока.

В заключение Десислава Атанасов заяви, че електронното дистанционно гласуване било бъдещето.

Борисов даде зелена светлина за изцяло машинно гласуване на следващите избори

Борисов даде зелена светлина за изцяло машинно гласуване на следващите избори

Ще се купят около 15 000 нови машини, хартията отпада