Депутатът от БСП Румен Гечев предлага проверката на приватизационния процес да започне отпред назад. Коментарът си той направи в сутрешния блок на БНТ по повод възложената от главния прокурор Иван Гешев на ДАНС проверка на приватизацията.

В аргументите си за проверката Гечев се съмнява да не стане така, че докато се ровят за сделки за биничарници от 1992 г., да изпуснат съсипването на "Булгартабак", на Българския морски флот, на цели отрасли, хазарта и всичко, което се случва последните години, включително фалита на КТБ.

Гешев иска ДАНС да провери цялата приватизация
Обновена

Гешев иска ДАНС да провери цялата приватизация

Гледат събрани ли са лихвите, неустойките, обезщетенията

Той посочи, че ако се почне от очевидното и се стигне до по-отдалечени във времето сделки, тогава би имало смисъл.

"Има и организационни въпроси. Ако сделките са 5-6000 поне, това предполага огромен ресурс от икономисти, юристи, специалисти и следователи, които да работят", изтъкна депутатът на левицата.

Според него дори да е минала давността, ако се стигне до истината от тези сделки, пак е някакъв ефект.

Нинова поздравява Гешев за проверката на приватизацията

Нинова поздравява Гешев за проверката на приватизацията

Гешев не бил изплашен от Делян Пеевски

Иначе Румен Гечев увери, че не бил участвал в приватизацията с нито една акция или касовата приватизация, но имало с какво да се гордее със своя екип.

Най-добрата сделка в приватизацията, по думите му, е "Соди"-Девня, където 60% от акциите били продадени за 160 милиона щатски долара. От тях 150 милона са били в брой, поясни Гечев и допълни, че всяка проверка на приватизацията е добре дошла, стига обаче критерият да е крайни резултати.

Прокуратурата да разследва сделки на КТБ, вместо приватизацията, зове Петър Славов

Прокуратурата да разследва сделки на КТБ, вместо приватизацията, зове Петър Славов

При фалита на КТБ няма изтекла давност, обясни Славов