ГЕРБ акцентира в декларацията си за новия политически сезон върху неизбирането на кабинета Габровски. ГЕРБ били готови на компромиси, според Тома Биков. В този парламент имало мнозинство, по думите му. Това се доказало при гласуванията на удължаването на бюджета.

Биков пожела да се сложи началото на края на политическите иновации. Такава иновация било искането да се унищожи политическия опонент. Свикнахме с парадоксалната логика, каза още депутатът.

Една декларация не може да управлява, обърна се той към ПП. Държавата се управлява от Министерски съвет. Декларацията трябвало да върви в пакет със структура и състав на кабинета, както и с управленската програма. Биков ги призова да представят в зала състав на кабинет, за да се види потенциалът на ПП. Всичко друго ще е мимикрия, подчерта Тома Биков.

Декларацията с приоритети на ПП не събира мнозинство, засега

Декларацията с приоритети на ПП не събира мнозинство, засега

Очаквано ГЕРБ и ДПС не се явиха на втората среща, свикана от Денков

Третият мандат е кризисен, нестандартен, обясни Биков и каза, че трябвало да се оползотвори максимално. Третият мандат трябвало да се конструира според реалностите, не според мечтите.

Опасността е обаче политиците да се окажат излишни и Биков предупреди, че демокрацията не е даденост. ГЕРБ поискаха политиците да са изключително внимателни в отношенията помежду си. А партиите от тук нататък ще са обречени на диалог, по мнението му.

Припомняме, по-рано днес в представянето на декларацията на БСП Корнелия Нинова посочи, че ще се бори за политическа стабилност чрез съставянето на редовно правителство. Третият мандат е мандат на разума и очевидно всички гледаме към него, подчерта Нинова.

ДПС също изрази мнение, че вторият мандат е пред провал, затова ДПС гледа към третия. Народът очаква това от нас, хората искат редовен кабинет, а правителството има отговорната задача да реши проблемите на хората, заяви лидерът на партията Мустафа Карадайъ.

ДПС гледа към третия мандат

ДПС гледа към третия мандат

Но пък и предсрочни избори не плащат ДПС