Стабилност на държавата пожела в декларация лидерът на БСП Корнелия Нинова. Тя ще се бори за политическа стабилност чрез съставянето на редовно правителство. Очевидно всички гледаме към третия мандат, подчерта червеният водач. Третият мандат е мандат на разума, смята Нинова, която настоя да се спре с емоциите.

Нинова иска кабинет с третия мандат, но без задкулисни договорки.

ДПС гледа към третия мандат

ДПС гледа към третия мандат

Но пък и предсрочни избори не плащат ДПС

Борба с бедността, неравенствата и мерки в подкрепа на семействата иска Корнелия Нинова. Крайно време е да обърнем внимание на качеството на учениците, настоя тя. Здравноосигурените да не доплащат и да се минимизира търговията в здравеопазването. Втора година си говорим за понятието енергийна бедност, заяви Нинова и се обяви за преизчисляване на пенсиите. За да се случи това, трябвало развита икономика. Зад фасадата на ПВУ се прокарвали лобистки закони, чрез които се обслужвали лобистки интереси. Част от данъците да остават в общините, искат още левите. Те плащали с 20% по-скъп газ от бизнеса.

Нинова поиска най-накрая да се направи съдебната реформа. БСП иска борба с битовата престъпност и страната ни да влезе в Шенген. В същото време България да се въздържа от прием на украински войски на наша територия, както и да внимаваме кога влизаме в Еврозоната. Тази сесия може да върне разум и перспектива за България, но може и да задълбочи кризата, посочи Корнелия Нинова.

Лидерът на БСП отново разкритикува едноличната власт на Румен Радев.

Припомняме, че вчера по време на срещата, организирана от "Продължаваме промяната", стана ясно, че БСП обмисля дали да подкрепи правителство с втория мандат и по-скоро това няма да се случи. Така остава отворен въпросът на коя политическа партия ще избере да даде третия мандат държавният глава Румен Радев. До този момент последователно през 2021 г. и 2022 г. и въпреки напрежението по между им Радев даваше мандата неизменно на БСП.

БВ готови да поемат третия мандат

БВ готови да поемат третия мандат

Александър Николов вижда немалък шанс за редовно правителство