Мария Габриел ще се срещне с лидерите на ПП-ДБ

Номинираната за премиер от ГЕРБ/СДС Мария Габриел ще се срещне с лидерите на ПП/ДБ. Това се посочва в писмо на председателя на ПГ на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова, изпратено до Кирил Петков, Асен Василев, Атанас Атанасов, Христо Иванов, Владислав Панев, Настимир Ананиев и Константин Бачийски.

Срещата ще се проведе утре, 12 май, от 17:00 часа в сградата на Народното събрание, посочват от пресцентъра на ГЕРБ. На 15 май се очаква президентът Румен Радев да връчи първия мандат за съставяне на правителство на ГЕРБ - месец и половина след провеждането на предсрочните парламентарни избори. 

"Надяваме се, че настоящото писмено уведомление на всички лидери на Коалиция "Продължаваме Промяната - Демократична България" ще гарантира присъствието им", посочва в писмото си Десислава Атанасова.

ГЕРБ след совалките на Габриел: Конструктивни разговори без имена и кутийки

ГЕРБ след совалките на Габриел: Конструктивни разговори без имена и кутийки

Томислав Дончев умерен оптимист за кабинет

За днес бе насрочена първи час за среща между Мария Габриел и представители на ПП/ДБ - 10 часа. Още вчера от "Продължаваме промяната" заявиха, че искат отлагане, тъй като лидерите им са в Прага за участие във военен форум. Самата визита пък бе предварително оповестена и медиите знаеха, че Кирил Петков и Асен Василев няма да са в България днес

анкета

Нужни ли са нови избори?

Виж резултати

Не, трябва партиите да съставят правителство 38.4%

Не, да остане служебното правителство 11.9%

Да, този парламент не може да излъчи кабинет 26.4%

Да изчакат до местните избори 7.0%

Избори до дупка 16.2%

Въпреки противоречията представители на ГЕРБ/СДС - без самата Мария Габриел, се наредиха на масата в зала "Запад" на НС и изчакаха няколко минути представител от ПП/ДБ. Такъв така и не дойде, което пък Христо Иванов, ДБ, обясни като логично, тъй като нивото на срещата е лидерско. 

Мария Габриел и водещи фигури от ГЕРБ/СДС проведоха срещи с други политически формации - БСП, ДПС и ИТН, но без "Възраждане", които не са поканени. До преди малко нямаше яснота дали все пак от ГЕРБ ще насрочат втора среща. 

ГЕРБ ще свалят Гешев, ако направят кабинет Габриел ААА

ГЕРБ ще свалят Гешев, ако направят кабинет Габриел ААА

Мария Габриел презентира програмата си на среща с парламентарната група на ГЕРБ