Очевидно е, че Лютви Местан и Йордан Цонев знаят нещо повече от останалите български граждани по случая с подслушването на Бойко Борисов, обявиха от ГЕРБ и поискаха високопоставените членове на ДПС да бъдат разпитани от прокурор.

Изявлението дойде след днешните загатвания от страна на Цонев, че „съвсем скоро хората ще разберат още неща за ГЕРБ", визирайки СРС-скандала от миналата година, когато бе публикуван разговор между бившия премиер Бойко Борисов, бившия земеделски министър Мирослав Найденов и бившия градски прокурор на София Николай Кокинов.

„За пореден път питаме всички компетентни органи от къде ДПС разполагат с подобна информация. Изказванията на Йордан Цонев от днес категорично повтарят изявленията на председателя на ДПС Лютви Местан, които преди няколко седмици също заяви, че предстоят да излязат още записи за ГЕРБ и Бойко Борисов", попитаха гербаджиите.

„Парадоксално е, че докато вървят дела за подслушвания, всеки ден от националния ефир народни представители ни плашат с предстоящи нови разкрития. Това потвърждава основателните ни съмнения, че управляващите подслушват опозицията, за да могат чрез манипулации да подготвят компромати, които да надскочат по колорит мегаскандалното дело „Галерия", емблематично за управлението на Тройната коалиция", става ясно от позицията на бившите управляващи.

В заключение ГЕРБ обявиха, че имат сериозни основания да смятат, че информация от ДАНС изтича към ръководството на ДПС и призоваха българските институции да проверят сигнала.