БСП и ГЕРБ се скараха в пленарна зала за транспортния бранш и защитил ли е премиерът Бойко Борисов интересите му или не. Правителство ни пропиля възможността да действа на ниво Съвет на ЕС в защита на българските превозвачи, нападна управляващите депутатът от БСП Димитър Данчев.

БСП викат Борисов в НС, за да не се излага пред хората

БСП викат Борисов в НС, за да не се излага пред хората

Близо 100 000 домакинства ще пострадат ако в сила влязат мерките Макрон

Законът "Макрон" налага тежки рестрикции за тежкотоварния превоз и ще доведе до унищожаването му. Заплашеният от унищожение сектор формира 17% от брутния вътрешен продукт на страната ни и осигурява заетост на над 190 хил. души, посочи Данчев.

Борисов предал превозвачите, скочи БСП

Борисов предал превозвачите, скочи БСП

Георги Свиленски извади документи за позицията на правителство ни, че подкрепяме мобилния пакет

Мерките, предложени от Франция, ще лишат огромен брой заети в сектора от работа. Българското правителство не е изпратило нито едно изявление по темата до този момент, възмути се отново Данчев. Припомняме, вчера на брифинг БСП обвини правителството, че не е защитило интересите на българските превозвачи и че ги е предало.

Българското правителство пропиля една година, без да работи за създаване на коалиция от държави, които да се противопоставят на онези държави от ЕС, които подкрепят закона Макрон, каза още социалистът.

Московски показа хронологията на защитата на превозвачите ни

Московски показа хронологията на защитата на превозвачите ни

Още през декември 2015 г. се обявяваме против рестриктивните практики

Депутатите от ГЕРБ реагираха на обвиненията. Утре няма да има протест на българските превозвачи, а мирно шествие в подкрепа на правителството, каза Станислав Иванов. Той припомни вчерашната среща на ресорния министър Ивайло Московски с бранша. Помагате ли вие на българския транспортен бранш или не, попита той. Господа, смирете се, докато българското правителство си върши работата, призова Иванов.

ГЕРБ обвини социалистите в тежка концентрация на злоба

ГЕРБ обвини социалистите в тежка концентрация на злоба

Единствената им цел била да се хвърли сянка върху европредседателството