ГЕРБ реагираха на пресконференцията на левицата. Тежка концентрация на злоба и некомпетентност съзря Тома Биков в казаното от червените по-рано днес.
От година премиерът Бойко Борисов поставял темата за пакета за мобилност пред евролидерите. Днешната пресконференция на червените била с цел да се хвърли сянка върху европредседателството. Тома Биков подчерта, че то било по-успешно, отколкото и герберите очаквали.

Биков настоя Корнелия Нинова да пита дали президентът Румен Радев е поставял въпроса при срещите с френския си колега Еманюел Макрон. Биков също така се усъмни, че соцлидерът има компетентност да управлява държавата. БСП не се интересувала от интересите на транспортнив бранш.

Иначе кабинетът от година поставял темата. Не ги интересува какво ще каже премиерът, интересува ги да събарят държавата, отсече той.

Московски показа хронологията на защитата на превозвачите ни

Московски показа хронологията на защитата на превозвачите ни

Още през декември 2015 г. се обявяваме против рестриктивните практики

Станислав Иванов пък припомни предложенията, представени от ресорния министър Ивайло Московски пред бранша. Търси се компромисно решение. Имаме наши идеи по спорните моменти за почивките на превозвачите, както и по връщането им у дома, увери Иванов.

Припомняме, превозвачите се заканиха, че ще блокират София на 16 и 17 май по време на срещата на върха между лидерите на ЕС и Западните Балкани. Собствениците на транспортни фирми се опасяват, че новите правила, добили известност като "Закона Макрон", ще оставят без работа 120 000 българи. Според новите правила всеки шофьор ще трябва да се прибира в родината си на всеки 3 седмици, освен това командировъчните на българските шофьори трябва да са равни на командировъчните в дадената държава, което ще натежи административно на фирмите.

Днес на редовния си брифинг на "Позитано" 20 от БСП обвиниха правителството, че е предало интересите на родния бизнес и превозвачите, тъй като не е формулирало ясна позиция против предложенията на Франция по пакета за мобилност. От БСП дори извадиха документ, от който личало, че българското правителство подкрепя промените.

Вчера премиерът Бойко Борисов се срещна с еврокомисаря Виолета Булц, на която присъстваха и министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски и представители на българския транспортен бранш.