Въпросът с резолюцията на ООН за Сребреница е приключен. Няма да има наказание за нашият постоянен представител в ООН. По въпроса с изтичането на документи от МВнР ще има проверка. Тогава ще се прецени дали ще има последствия. Това заяви пред журналисти служебният премиер Димитър Главчев.

Той подчерта, че позицията на България за Сребреница не е била обсъдена нито с президента Румен Радев, нито със сръбски държавен глава Александър Вучич.

По отношение на предстоящата среща на върха във Вашингтон Главчев заяви, че няма решение дали Румен Радев ще представлява България. По думите му това решение трябва да бъде взето от редовно правителство.

Министър-председателят засегна и темата за разширяването на ГКПП "Малко Търново". По думите му е постигнато съгласие с Турция по въпроса. Главчев поясни, че и останалите два пункта по границата с Турция ще бъдат разширени. Той отбеляза, че е постигнато съгласие това да се случва симетрично и от двете страни, за да не се пречи на трафика. Димитър Главчев отбеляза, че проекта няма да бъде готов до края на управлението на служебния кабинет.

Премиерът каза още, че служебното правителство има задачата да проведе честни и прозрачни избори и полага усилия в тази посока.

Главчев отказа да участва в предизборния спектакъл „Сребреница“

Главчев отказа да участва в предизборния спектакъл „Сребреница“

Скандал няма, някой се опитва да създаде такъв