Панически действия - това представлява гоненето на 70 служители от руското посолство, за което обяви вчера вечерта министър-председателят Кирил Петков. Това заяви на въпрос на News.bg бившият външен министър и настоящ депутат от ГЕРБ Екатерина Захариева.

Припомняме, че като причина за крайната дипломатическа мярка Петков посочи, че служителите са свързани със службите на РФ и са работили срещу интересите на страната ни.

Възраждане иска освидетелстване на Кирил Петков

Възраждане иска освидетелстване на Кирил Петков

Заради гоненето и на чистачки от руското посолство

"Научаваме от медиите. Забелязвам леко разминаване в това, което казва министър-председателят и това, което беше пуснато като прессъобщение. Защото не всички са дипломати. 43 са дипломатите към момента. И друго - всички ли са извършвали шпионска дейност? Това са въпросите към момента", каза Захариева.

Нинова не знаела за гоненето на дипломати и се разтревожи

Нинова не знаела за гоненето на дипломати и се разтревожи

Безпрецедентен акт, който ще има дългосрочни последици, предупреждава тя

"Ако това, което премиерът Кирил Петков казва - че на база оперативна информация те са извършвали дейности, несъвместими със заявените от тях, то трябва да поздравим българските служби за добре свършената работа. И тук въпросът ми е към "Демократична България", които вчера твърдяха, че службите са пробити. Не знам какво точно ще говорят предвид предприетите действия от страна на кабинета", каза на свой ред Даниел Митов, външен министър в кабинета "Борисов 2" и заместник председател на ГЕРБ.

А как ще се развият отношенията по оста София - Москва след този ход на кабинета? "Палитрата от възможности е голямата, включително да се намали нивото на дипломатически отношения", предрече още Митов.