Изпълнителният директор на "Топлофикация " София Георги Рогачев  заяви, че ако собствениците на дружеството решат да го отстранят от Съвета на директорите, той е готов да напусне.

Така Рогачев коментира искането на Румен Овчаров той и Георги Минков да бъдат отстранени от съвета на директорите на дружеството.

Георги Рогачев не може да си обясни обаче какви са аргументите за искането на енергийния министър.
На въпрос има ли връзка между думите на Овчаров, че моделът на подсъдимия бивш изпълнителен директор Валентин Димитров трябва да бъде изчистен и сегашните искания на министъра, Рогачев бе лаконичен "Аз не съм част от модела Валентин Димитров".

От Съвета на директорите в "Топлофикация" София смятат, че потребителите не само не са ощетени с 33 млн.лв., но и въобще пари от техните плащания не са вземани.

Никъде в доклада на Агенцията за държавна финансова инспекция не е посочено, че столичани са ощетени с 33 млн. лв., твърди Георги Рогачев.

Злоупотребите на Валентин Димитров са получавали протекция от всички управляващи в момента партии, заяви пък председателят на синдикалната организация в дружеството - Младен Тодоров.