Ген. Константин Попов наистина е носител на висок морал. Това заяви министърът на отбраната в оставка Николай Ненчев по време на церемонията по освобождаване на ген. Попов от длъжността началник на отбраната и встъпване в длъжност на вицеадмирал Емил Ефтимов.

"Казват, че животът е кратък, моралът е вечен", изтъкна Ненчев и даде за пример в това отношение ген. Попов. По думите му вероятно мнозина са се питали защо се е случило така, предвид факта, че е встъпил в длъжност преди няколко месеца. Ненчев подчерта, че не е въздействал на решението на ген. Попов да се оттегли от поста, защото бил убеден, че решението му е основано на морални съображения.

Военният министър в оставка пожела успех на наследника на Попов - вицеадмирал Ефтимов.

Със заповед на министъра ген. Попов бе награден с почетен знак "Св. Георги Първа степен" за изключителния си професионализъм и по повод освобождаване от военна служба.

Шефът на отбраната хвърли оставка
Обновена

Шефът на отбраната хвърли оставка

Заради придобито право на пенсия

На свой ред ген. Константин Попов благодари за отличието. Той изтъкна, че през всичките години се е водил от принципа, че общите интереси стоят над личните. "Постигнахме не малко за една година", изтъкна ген. Константин Попов и даде за пример това, че за първи път от десетилетие парламентът взел решение и одобрил 2,3 млрд. за модернизация на Българската армия.

Освен това той изтъкна, че Българската армия през последната година активно е участвала в операции по спасяване, както и охраната на границата, наред с останалите си дейности. Ясно се разбрало, че България все повече има нужда от армията си.

"Грижете се за Българската армия", призова за финал ген. Попов.

Вицеадмирал Емил Ефтимов от своя страна посочи, че личният състав и модернизацията ще бъдат приоритети, по които ще продължава да се работи. По думите му има жестока конкуренция на пазара на труда и е необходимо адекватно заплащане.