Бойко Борисов прави редовни номера да включва БСП в едно управление с ГЕРБ. БСП няма да се коалира с ГЕРБ и ДПС след предсрочните парламентарни избори на 27 октомври. Това заяви председателят на парламентарната група на "БСП за България" Борислав Гуцанов пред БНТ.

Гуцанов добави, че БСП търси затопляне на отношенията с всички институции, но и с президента Румен Радев и вицепрезидента на Илияна Йотова.

По думите му по време на пленума на "БСП - Обединена левица" се е провел нормален процес. Най-важният знак и най-важното нещо, което трябваше да се извърши, е да има силна лява левица. Лявото обединение бе сърцевината и политиката ни събра, коментира Гуцанов, според когото лявото обединение ще има по-висок резултат на предсрочните парламентарни избори.

Той изтъкна, че "БСП - Обединена левица" ще представи програмата си на 26 септември с над 100 точки. БСП трябва да бъде лявата партия, която трябва да обедини друго развитие на държавата. Ако има алтернатива на сегашното безумие, то това е "БСП - Обединена левица", категоричен бе Гуцанов. За него е най-важно БСП да бъде обединена и да се сложи край на войната с институциите, а да се градят мостове и да се прави диалог.

Гуцанов посочи, че след изключването на Корнелия Нинова е затворено разделението и фронтовете вътре в партията. "Не може като погледнем нагоре и да виждаме дъното. Най-важното е вътрешното обединение и затварянето на фронтовете", добави Борислав Гуцанов.

Припомняме, че вчера "БСП - Обединена левица" утвърди листите за народни представители за изборите, но по-късно лидерът на партия МИР Симеон Славчев в пост в социалните мрежи посочи, че настояването всички водачи на коалицията да имат високи нравствени, морални и професионални качества, както и всеки водач да има добавена стойност, основавайки се на обективни критерии на базата на последните местни и парламентарни избори, не се е случило.

Славчев заявява, че МИР ще продължи да работи, отстоявайки морала, ценностите и идеите в политиката и в името за хората, на чията подкрепа и доверие разчитат, от което изречение по-скоро се разбира, че МИР се отказва от Обединението на левите.

БСП-Обединена левица утвърди листите за изборите
Обновена

БСП-Обединена левица утвърди листите за изборите

И с това разпада ли се Обединението?