"Политиката на САЩ по отношение на България е насочена към задълбочаване, укрепване и засилване на нашите отношения. За постигането на това аз работя вече повече от година. И това няма да се промени. Америка ще продължи да гледа на България като на много силен партньор". Това заяви американският посланик у нас Херо Мустафа в интервю за "Панорама".

Това, което видяхме от новата администрация са някои различни приоритети в политиката. Основната всеобхватна цел е същата. Някои от приоритетите и акцентите в политиката са малко по-различни, уточни Херо Мустафа. Като цяло виждаме, че САЩ се ангажират отново с международни организации и активизират нашите партньорства със съюзници като България.

Херо Мустафа прогнозира засилване на отношенията ЕС-САЩ

Херо Мустафа прогнозира засилване на отношенията ЕС-САЩ

Мустафа е била съветник на новия американски президент Джоузеф Байдън

Мустафа казва, че много би искала да види българските граждани да пътуват в Америка без визи. По думите ѝ в година на пандемия е трудно да се постигне напредък по този въпрос, но такъв все пак има и ще продължат да работят заедно с българската страна за постигането на тази цел.

Засилване на трансатлантическите отношения между Европейския съюз и новата американска администрация прогнозира по-рано този месец Мустафа.

Припомняме, Мустафа е била съветник на новия американски президент Джоузеф Байдън по времето, когато той бе вицепрезидент. Тя е съветвала Байдън по въпросите на Близкия Изток и на Южна и Централна Азия.