Посланичката на САЩ у нас Херо Мустафа се срещна днес с председателката на Народното събрание Цвета Караянчева. Двете обсъдиха редица въпроси, включително усилията на България и Америка да се справят с пандемията от COVID-19 и начините за подпомагане на икономическото възстановяване на двете страни, съобщиха от американското посолство.

Борисов и Херо Мустафа "рамо до рамо" срещу Covid-19

Борисов и Херо Мустафа "рамо до рамо" срещу Covid-19

Двамата обсъдиха усилията на България и САЩ в борбата с коронавируса

През следващите дни посланик Мустафа ще проведе срещи с редица български политически лидери, с които ще разговаря за координиране на общите усилия след пандемията от коронавируса.

Повечето от срещите ще бъдат виртуални, но при всички случаи посланик Мустафа ще спазва противоепидемичните изисквания на българските и американските власти, уверяват от посолството.

Междувременно стана ясно, че американската компания Lockheed Martin предоставя дарение на Военномедицинската академия и нейните филиали в Пловдив, Плевен, Сливен и Варна. С помощта на компанията ще бъдат закупени основни лични предпазни средства и медицинско оборудване за българските медици, които се борят с COVID-19.

Локхийд Мартин: Пакетът за Ф-16 включва всичко необходимо за боеспособността на българските ВВС

Локхийд Мартин: Пакетът за Ф-16 включва всичко необходимо за боеспособността на българските ВВС

Без скрити разходи...

Припомняме, Lockheed Martin ще произведе осемте изтребителя F-16 за модернизацията на българските ВВС, по силата на договора, сключен чежду правителствата на България и САЩ.

До момента българо-американският дарителски фонд "Обединени срещу COVID-19" е дарил над 1 милион лева на проекти в подкрепа на общности в България.