Няколко хиляди поддръжници на кабинета "Петков" излязоха на протест пред сградата на Народното събрание.

Така те изразяват своята подкрепа на тройната коалиция при гласуването на вота на недоверие, внесен от ГЕРБ, а в последствие и приет от народните представители. 

ИТН, ГЕРБ, ДПС и "Възраждане" свалиха кабинета Петков

ИТН, ГЕРБ, ДПС и "Възраждане" свалиха кабинета Петков

Петков събра до 116 гласа

Събралото се множество посрещна изключително остро крайния резултат, довел до първата в демократичната история на България успешна парламентарна процедура за сваляне на правителство.

"Мафията вън" бе най-често скандирания лозунг от недоволните граждани. "Предател" се чуваше по адрес на председателя на "Има такъв народ" Слави Трифонов.

Очаква се към протеста по-късно да се присъединят и представители на вече в оставка кабинет от "Продължаваме промяната". 

Слави Трифонов слага край на "агонията" - изтегля министрите си

Слави Трифонов слага край на "агонията" - изтегля министрите си

С обръщение по телевизията си 7/8

Депутатите от "Има такъв народ", "Възраждане", ДПС и ГЕРБ свалиха от власт кабинета на Кирил Петков. Вотът на недоверие бе предложен от ГЕРБ, с мотив за провал на финансово-икономическата политика.

Кабинетът "Петков" изкара мандат от едва 7 месеца след като през 2021 г. имахме веднъж редовни и два пъти предсрочни парламентарни избори. Предстои президентът Румен Радев да предложи мандат за управление, като първият мандат отново ще отиде в парламентарната група на "Продължаваме промяната".