Пет жени, чакали тази нощ в зала „Арена Армеец", където се предават протоколите от местните избори в столицата, бяха приети в СО на УМБАЛ „Св. Анна" -София, съобщават от здравното заведение.

72-годишна жена беше приета след колапс. По-късно тя е отказала хоспитализация. 60-годишна жена също беше приета след колапс и тя отказала хоспитализация. 20-годишна жена е приета с Пелвиопперитонит, но по-късно е отказала хоспитализация.

31-годишна жена, бременна в 4 месец, в момента е преглеждана в Акушеро гинекологична клиника на УМБАЛ „Св. Анна" - София. 56-годишна жена е приета със стенокардия. Хоспитализирана е в Клиниката по кардиология на УМБАЛ „Св. Анна" - София.

От пресцентъра на "Пирогов" съобщиха пред news.bg, че не са приемали хора от зала „Арена Армеец".

Трима членове на ОИК са припаднали в зала Арена Армеец. Една жена я изкараха на носилка и почина, заяви по-рано пред Нова телевизия член на ОИК, който чака да бъдат обработени изборните резултати.

От МВР обаче заявиха, че не разполагат с данни за починал човек.

От всяка Секционна комисия присъстват - председател, секретар и член от три различни парламентарни групи. Около 4-5 хил. души има към 7 часа сутринта в залата. Само 400 протокола са обработени от около 1500, по твърдение на участници в процеса.

За денонощната си работа заплащането за членовете на секционните комисии е около 60 лева, а председателите и секретарят получават малко повече. "Това са първите избори, които са пълна лудост, която продължава, защото никой не може да напусне", каза член на избирателна комисия.

Междувременно от ЦИК съобщиха, че в момента не е пристигнал нито един протокол от ОИК при тях. Общинските комисии са обработили само 10 % от изборните протоколи от секционните комисии.

От АБВ излязоха с предложение да бъдат назначени сътрудници към ЦИК и ОИК в София, които да подпомогнат процеса по приемане и обработването на данните от протоколите на секционните избирателни комисии заради застрашеното здраве и живот на членовете на СИК и ОИК. То е във връзка със „създалото се напрежение при приемане и обработване на протоколите с изборни резултати".