"Нова Република" иска среща със служебния премиер по темата с газа. Пред журналисти Трайчо Трайков изрази учудването си защо възмущението е срещу регулатора, а не срещу източника "Газпром". Според него сега може да разчитаме на подкрепата на Европейския съюз (ЕС) в преговорите с доставчика. До 4 май можем да проявим инициатива за нови цени от "Газпром".

За нас това е изключително притеснително, подчерта Трайков. Надплатили сме на компанията над 2 милиарда лева. Може да си поискаме тези надплатени средства като отстъпка. На всеки две години можем да искаме предоговаряне на цените. Не можем да искаме по-често смяна на цените, обясни Трайков.

Прокуратурата се зае с решението на КЕВР за цената на газа

Прокуратурата се зае с решението на КЕВР за цената на газа

Вече се проверява решението за вдигане на цената на водата

"Нова република" иска да сме с по-твърда позиция с доставчика. Ако не направим нещо, нищо няма да се случи, заяви още Трайчо Трайков.

От формацията се оплакаха, че социалистът Георги Гергов придобил още акции от Пловдивския панаир. Според десните това станало с политическа подкрепа.

Радан Кънев на свой ред коментира, че има тревожно мълчание на партиите. Зад преговорите за коалиция с ГЕРБ и патриотите прозирала икономическа коалиция между герберите и столетницата.