Добра новина е това, че започва да има разговор между двете политически сили, подкрепящи кабинета "Денков" - ГЕРБ и ПП/ДБ. Това коментира в кулоарите на парламента съпредседателят на "Демократична България" Христо Иванов. Коментарът му дойде малко след коментара на Бойко Борисов, от който се разбра, че има напредък и разведряване в отношенията между двете коалиции.

"Вижте, разведряване... Аз не бих очаквал твърде много, защото управлението ще бъде сложно и няма да се променя неговата сложност. Винаги съм смятал, че трябва да сме реалисти. Но факт е, че има разговор, факт е, че почваме да минаваме към някакво структуриране на този разговор. За мен е добра новина", коментира на въпрос на News.bg Иванов.

В същото време остават в сила 7-те условия, които поставиха на ГЕРБ от коалицията ПП/ДБ, но вече не в ултимативен тон.

"Седемте теми, които поставихме, произхождат, всяка една, от договорки, които бяха постигнати при оформянето на формулата на кабинет. Те са в сила не от миналата седмица, а от самото начало на тази конструкция. И да, дискусията по тях продължава. Темата за документа (да се разпише официален документ между ГЕРБ и ПП/ДБ - бел.ред.) бе повдигната по-скоро от колегите от ГЕРБ. Но аз не виждам проблем да има писмено фиксиране на разумните ангажименти", каза Христо Иванов.