Христо Иванов призова премиера да изпълни обещанието си от преди месец и да разпореди публикуването на ревизионните актове, издадени на "ЛУКОЙЛ Нефтохим Бургас" АД.

Според Иванов именно в тези два ревизионни акта се съдържа отговор на съмненията за това, че с различни счетоводни манипулации "Лукойл" е укривал или не е декларирал печалба, въз основа на което са спестени данъци от близо 1 млрд. лева. Той смята, че публичното оповестяване на ревизионните актове ще даде отговор на това дали тези съмнения са основателни или не.

Относно днешното изказване на Борисов, в което той го нарича цар на задкулисието, Иванов заяви, че той би нарекъл премиера не цар на задкулисието, а "главен ратай на почетния председател на задкулисието Ахмед Доган и на реалния диктатор в българското задкулисие Делян Пеевски".

Христо Иванов пак "атакува" пътя към плаж Росенец

Христо Иванов пак "атакува" пътя към плаж Росенец

Бившият министър бил притеснен за сигурността на бившия депутат Ламбовски

Той подчерта, че това задкулисие има конкретни схеми, които се е заел да изчисти. Едно от нещата бил именно въпросът за ролята на "Лукойл" в това задкулисие.

Относно предложенията на Борисов за нова Конституция Иванов заяви, че в тях не се включва реформа в прокуратурата и по този начин той обслужва запазването на статуквото по отношение на главния прокурор и да обслужва интересите на Пеевски и сараите, защото най-ценният инструмент на Пеевски и на сараите по негови думи бил главният прокурор.