Министърът на туризма Христо Проданов проведе работна среща с посланика на Израел, Н. Пр. Йорам Елрон. Двамата обсъдиха двустранните отношения между Израел и България. Бяха дискутирани и начините за подобрение на потока от туристи между двете страни.

Министърът заяви пред посланика, че отношенията ни са приятелски и че ще се радва тясното сътрудничество да продължи и занапред. "Надявам се това да е последната вълна от COVID-19, за да можем да се върнем към нормалния ни начин на живот и свободното придвижване", уточни той.

От своя страна Н. Пр. Йорам Елрон припомни, че страната ни е изключително популярна дестинация сред израелските граждани и благодари на министър Проданов за това, че българското правителство премахна ограниченията за влизане от Израел. По думите му, непрекъснато се увеличава броят на израелските туристи, които идват в нашата страна. "България е стратегически партньор и имаме потенциал да разширим областите на сътрудничество", бе категоричен той. Според Йорам Елрон има място за развитие на здравен и спа туризъм - туристически продукти, към които гражданите на Израел също проявяват силен интерес напоследък.

На работната среща беше обсъдена и възможността за подписването на Меморандум за разбирателство между министерства на туризма на двете държави.

Христо Проданов обсъжда популяризирането на спортния туризъм

Христо Проданов обсъжда популяризирането на спортния туризъм

Министерство на туризма ще положи усилия да промотира възможностите за такъв тип туризъм у нас