Трима нелегални имигранти са заловени на сръбската ни граница, в село Раброво, община Бойница, съобщиха от МВР във Видин. Те били забелязани по пътя към границата със Сърбия, която се намира на километри от селото. Тримата са задържани и предадени на граничния полицейски участък в Брегово, съобщи кмета.бг. Нелегалните заявили, че са от Афганистан, а целта им била Западна Европа.

Според изданието, през 2016 година намалява борят на нелегални бежанци, които стигат до Видин с цел да преминат в Сърбия и след това да продължат за Германия. Те избират зелената граница при Брегово, Киреево, а сега и при Раброво.

Нелегално навлезлите в територията на България стигат до граничните селища с таксита, които ги оставят в землищата и им показват посоката към границата. Не е известно колко успяват, но голяма част от тях са залаявни по сигнали на кметовете и на местното население.

Гранична полиция ги връща в София, където те ги изпращат към бежанските центрове, допълниха от областната полиция. Тъй като тези центрове са от открит тип, мигрантите могат да напуснат, когато си поискат.