И от "Български възход" се разтревожиха от доклада на ДАНС за възможни злоупотреби с кодовете на изборните машини.

Според позицията на партията докладът на агенцията е бил представен от председателя му Пламен Тончев, въпреки че информацията за първи път бе обявена днес от председателя на ПГ на ИТН Тошко Йорданов, който се позова на доклада, оповестен пред народните представители на извънреден председателски съвет по-рано през деня.

"Български възход" посочва, че службите съобщават за потенциални манипулации, както на предстоящия в неделя вот, така и на миналите парламентарни избори.

Днешният скандал на практика потвърждавал съмненията за машинации с кодовете на машините, които от "Промяната" предлагали на БСП в замяна на политическо спокойствие.

В парламента преоткриха темата за машинното гласуване

В парламента преоткриха темата за машинното гласуване

Откраднал ли е заместник-министър на ПП кодовете на машините и ще се подмени ли вота?

От "Български възход" отбелязват, че след като е изтекъл записът, в който Кирил Петков признава за "ала-бала" на изборите, станало ясно защо първата задача на "сглобката" е да овладее службите - за да се прикрият миналите и бъдещите изборни кражби.

Два дни преди местните избори е ясно, че правителството се провали в организацията на изборния процес и че изборите в неделя няма да са честни, категорични са от партията.

Според тях този скандал не е само вътрешнополитически, но дискредитира България и пред международните партньори на страната ни и слага тежко имиджово петно, което ще повлияе негативно на бъдещи и настоящи инвеститори у нас.

По тази причина "Български възход" настоява за незабавна оставка на правителството, а партиите, които го "сглобиха" да понесат репутационната, моралната и политическата отговорност за подмяната на вота.

Министерство на е-управлението: Машините на практика са принтери и не подменят вота

Министерство на е-управлението: Машините на практика са принтери и не подменят вота

Сигурността на машинното гласуване е гарантирана