Пресцентърът на ДПС разпространява тази сутрин отново лична позиция на председателя на ПГ на ДПС Делян Пеевски, който е и вероятно единственият кандидат за поста лидер на Движението. В позицията Делян Пеевски коментира социологически проучвания и резултатите от тях от последните дни, като поставя под съмнение рейтинга, който те му дават. Мнението на Пеевски, че социологическите агенции съзнателно изкривяват данните, за да "бранят някой, който бил имал три пъти по-голям рейтинг на доверие от мен". Име на политик Пеевски не посочва, но вероятно става въпрос за премиера акад. Николай Денков, когото последователно Пеевски напада.

Използването на социологически проучвания, според Пеевски, е "последното убежище за провалящи се политици".

В позицията се припомнят социологическите проучвания и тяхното разминаване с резултатите от изборите от 2001 г., както и успешния пълен мандат на Тройната коалиция с участието на ДПС.

Близо 20% от българите не очакват ротация Денков-Габриел, а нови избори

Близо 20% от българите не очакват ротация Денков-Габриел, а нови избори

Цената ще бъде платена от ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ, сочи проучване на Алфа Рисърч

Делян Пеевски утвърждава своята "най-точна социология", които са хората и изтъква резултатите от последните избори, на които ДПС е втора, а в "моя избирателен район Благоевград" - първа.

"Доверието на хората се печели, като работиш за тях, което ДПС и аз правим всеки ден, а най-точно се мери на избори", заявява Пеевски и посочва, че е всеки ден на обиколки в населените места, слуша проблемите на хората. И вярва че избирателите са мъдри и не могат да бъдат манипулирани, особено от социологически агенции.

"Следващите избори са много скоро - след половин година. И тогава най-точно ще се премери доверието на хората към мен и ДПС. Вярвам, че най-хубавото предстои", завършва сутрешното изказване на Делян Пеевски.

Пеевски с мощна подкрепа за "Пирогов", детската болница и Делян Добрев

Пеевски с мощна подкрепа за "Пирогов", детската болница и Делян Добрев

Той зове за спиране на намесата в здравния сектор и кадруване в болниците