Ако това се докаже, че се пренебрегват интересите на 25 000 фирми, които зависят от доставките на газ заради съмнителни комисионни това ще бъде огромен скандал с мирис на газ и такива случаи изискват оставки. Мнението е на вицепрезидента Илияна Йотова, а в студиото на Нова телевизия тя посочи вицепремиера и финансов министър Асен Василев като човека, от когото трябва да се искат оставките. И Йотова обаче се позова на съмнения, предположения и отпрати въпросите към самия Василев.

"Ако решението за това да не се заплащат на "Газпром" доставки на газ от Русия е взето заради това да се вкарва друга газ чрез офшорна фирма, и това е договорено предварително, това означава, че има скандал и този, който го е взел това решение, трябва да си подаде оставката. Това е позорна позиция", каза Йотова в отговор на въпроса за определението на Василев за позорната позиция на президента Радев за Украйна.

Вицепрезидентът увери, че няма промяна в позицията на Румен Радев от първия консултативен съвет до този момент. КСНС се състоя веднага след започването на войната.

На 1 май Радев критикува политиците, готови да заложат бъдещето на България

На 1 май Радев критикува политиците, готови да заложат бъдещето на България

Наш патриотичен дълг е да не допуснем въвличането на родината ни във войната

"Всички бяха единодушни тогава, че става дума за абсурдна война, за инвазия, за нарушен суверенитет. Тази позиция на президентската институция не се е променила до днес", каза Йотова и изрази увереност, че това, което прави президентът Путин - "наруши едно табу" - ще бъде осъдено от историята. Променили са се обаче решенията на правителството, които по принцип определи като "колебливи".

Отношенията между Дондуков 1 и 2 в най-ниската точка

Отношенията между Дондуков 1 и 2 в най-ниската точка

Асен Василев: Българският интерес не е да отидем на килимчето и да молим

Тя отправи и критика, че не се е провел извънредният Коалиционен съвет, а същевременно утре българският министър на енергетиката ще участва на извънредна среща на министрите на енергетиката в ЕС. "В момента имаме две коренно различни позиции - на Нинова да се подновят преговорите с "Газпром", и на Асен Василев да се върви към алтернативни доставки", коментира Йотова.

Йотова едновременно не е изненада от позицията на Корнелия Нинова, която нападна президента Румен Радев. Няма никакво сближаване на президента и Борисов, а обвиненията за "синхрон с Борисов" са "невъзможни", увери Йотова.

Тя все още не вижда нищо лошо в тази коалиция и още вярва, че има бъдеще. Йотова не разглежда хипотезата за падане на правителството, както и не смята, че може Корнелия Нинова да предизвика падането на това правителство. Иначе въпросите за износ на оръжие за Украйна отпрати към Нинова и противоречивите й твърдения.

Нинова май се отказа да напуска властта, за да продължи мисията на БСП

Нинова май се отказа да напуска властта, за да продължи мисията на БСП

Мнозина искат оръжия за украинците, ние искаме хляб за българите