Гражданският съвет към Реформаторския блок, в това число и народните представители, категорично се разграничава обявеното по-рано днес преподписване на учредителното споразумение за Реформаторски блок без участието на всички участници в блока. Припомняме, в начинанието не участваха ДСБ.

Според Гражданския съвет преподписване на Учредителното споразумение за РБ може да се направи само от всички страни по него. "Подписаният от част от тях и някои частни лица "документ" по никакъв начин не може да замести разписания в Учредителното споразумение на РБ Съюзен конгрес", се посочва в позиция на Съвета.

РБ и Москов, но без Радан Кънев, остават заедно

РБ и Москов, но без Радан Кънев, остават заедно

Блокът с пълна мобилизация за Цачева

В текста изрично се посочва, именно тези партии са провалили провеждането на един нов конгрес, на който при условия на публичност и прозрачност да се създаде обединения траен политически субект - Политическа партия Реформаторски блок.

Към момента политическият субект е определен като "поредната партийно-квотна коалиция за разпределение на назначения и облаги от властта и заблуда на реформаторски настроените граждани".

В представителната демокрация е много важно кой кого представлява. Затова и в политиката няма категория "частни лица", ангажирали се в лично качество", посочват още от Гражданския съвет и подчертават, че те не са оторизирали никого да се разписва под новия договор.

Също така участието на негов член смятат за "дълбоко неморален акт и предателство към ценностите на демокрацията и доверието на избирателите".
Припомняме, на преподписването на Учредителния договор присъстваше членът на Гражданския съвет Тодор Танев.

В тези трудни и важни за бъдещото на страната ни дни, когато е налице поредният опит за подмяна на волята на гражданите за реформи; когато се поставя на карта европейската ориентация и бъдещето на децата ни; когато върви в ход нов опит за пълна реставрация на модела БСП - ДПС - КОЙ, чрез едно непознато и силно лустросано лице на олигархията смятаме за дълг на всички граждани, в това число и членовете на ГС да казват истината и да изобличават лъжата. Не може участието във властта да е самоцел и на всяка цена, затова се разграничаваме от всякакъв опит да се замесва ГС, нашите имена и достойнство с останките на РБ, заявяват от Гражданския съвет.

Останалите членове на Гражданския съвет: Гроздан Караджов, Мартин Димитров, Петър Славов, Иван К. Иванов, д-р Георги Ганев, Стоян Радев, проф. Михаил Неделчев, Пламен Даракчиев, Евгени Кънев, Юлиана Николова, Владимир Стойчев, Валерия Кардашевска, д-р Атанас Славов, Виолета Панайотова, Гергана Николова.