Омбудсманът Мая Манолова е претърпяла катастрофа тази сутрин. Тя е добре и си върши дневните задачи.

Шофьор на автомобила, с който е пътувала, е нейна колежка, която е настанена в "Пирогов". Водачът на другата кола е изпратен вкъщи, разкри самата Манолова пред медиите. 

Отнето предимство е причинило катастрофата с Мая Манолова

Отнето предимство е причинило катастрофата с Мая Манолова

Омбудсманът е бил пътник, няма вина за инцидента

Тъй като не е шофирала, общественият защитник не може да каже каква е причината за ПТП-то. Манолова вярва, че инцидентът е случаен. Тя обаче излезе с обръщение към всички, които започват деня си пред жилището й и които са с нея в трамвая: "Аз няма какво да крия и от утре ще оповестявам програмата си по часове". Но хората около мен се притесняват, те не са свикнали на такова агресивно медийно внимание и могат да станат бели, притеснена е тя.

Медсестрите решени да подкрепят Манолова за кмет на София

Медсестрите решени да подкрепят Манолова за кмет на София

Проектозаконът за съсловните организации влезе в омбудсманството

Иначе тя внесе поредния си проект в парламента за съсловните организации, проект, който е силно желан от медицинските специалисти. Това е едно от исканията на протестите, припомни още омбудсманът. Проектът й не бил съвършен, но е такъв, какъвто те го искат.

Манолова се надява проектът й да стане основа за дебат. По един или друг начин всеки един може да стигне до болница и до спешна помощ и да разпита на тези хора, каза Манолова. И при нейния инцидент от сутринта първите, които се отзовават на сигнала, са парамедиците. Като общество сме им длъжници, обясни общественият защитник. Тя иска достойни условия на труд и достойно заплащане. Те са го заслужили, изтъкна Манолова и уточни, че всеки може да стане пациент.

До часове Манолова разкрива ще се кандидатира ли за кмет

До часове Манолова разкрива ще се кандидатира ли за кмет

Ако влезе в битката, ще подаде оставка като омбудсман