На днешното заседание на Министерския съвет правителството предоставя на политическа партия "Воля" под наем част от имот за административните нужди на централното й ръководство, съобщиха от Министерския съвет.

Имотът на ул. "Георги С. Раковски" № 134 е частна държавна собственост.

Припомняме, дълги години тази сграда символизираше синята идея, защото там бе централата на СДС. 

През март 2018 г. в сградата на "Г. Раковски" се нанесе и ръководството на НФСБ.

Частта от имот се намира и представлява реална част от административна и делова сграда, включваща втори етаж със застроена площ от 285,53 кв. м и седми терасовиден (шести надпартерен) етаж със застроена площ от 176,96 кв. м.

С решението на Министерския съвет ще се осигурят необходимите помещения за административните нужди на централното ръководство на политическа партия "ВОЛЯ".

С друго решение министрите от кабинета "Борисов-3" предоставиха безвъзмездно за управление на Национална Компания "Железопътна инфраструктура" (НКЖИ) девет имота, намиращи се на територията на Община Септември.

Целта е да бъде изграден пътен надлез в района на жп спирка Ковачево. Пътното съоръжение е част от по-мащабен проект за модернизация на железопътната отсечка Септември - Пловдив. Дейностите са в изпълнение на политиката на Компанията за намаляване на инцидентите по железопътната инфраструктура, чрез премахване на пресичанията на едно ниво между влаковете, автомобилното движение й пешеходците.