Идеалът на социалистите за Стария континент е земя без нации и държави, населена с африканци, в която щъкат свободно лица от третия пол. Това заяви заместник-председателят на ВМРО и заместник-председател на ПГ "Обединени патриоти" Искрен Веселинов по повод гласувания програмен документ на конгреса на европейските социалисти, който се проведе вчера в Мадрид.

Според него от думите на Тимерманс и изказването на Сергей Станишев е станало ясно, че социалистите са "готови да сринат ценностите на Европа, да заличат нациите, да прокарат всякакви джендър политики".

В страницата си във Фейсбук Веселинов подчертава, че всеки, гласувал за БСП в България, в действителност подкрепя Тимерманс, а не Корнелия Нинова и нейните избраници в листата.

Станишев очаква повече социалисти в следващия ЕП

Станишев очаква повече социалисти в следващия ЕП

Важно е БСП да има партньори в Европа, убеден е той

След анализ на програмния документ патриотът заключава, че социалистите подкрепят мигрантската вълна, тъй като самият Тимерманс казва: "...всеки удавил се в Средиземно море мигрант е нов белег върху душата на Европа. Трябва да се мисли за потенциала на Африка."

Друг извод, който прави Веселинов, е, че Истанбулската конвенция и нейните ценности са крайъгълен камък за социалистите. Освен това той изтъква, че БСП са останали безучастни към инициативата на ВМРО за "еднакво заплащане за еднакъв труд в Европа".

Веселинов посочва и че, след като социалистите отново са се фокусирали върху глобалното затопляне, "Европа ще продължи да харчи милиарди и да закрива индустрии без сигурни доказателства за ефекта от тези дейности".