"Възраждане" не подкрепят данъчните закони на финансовия министър Асен Василев, които днес се гледат в пленарна зала, като по думите им крайният ефект от тях би бил увеличение на данъчната тежест за гражданите и фирмите.

"Това, което се предлага от правителството, е обратното, с което влязоха в парламента - вдигане на данъци - като започнем с вдигането на данъците за големите фирми и минем през това, че с вдигането на данъчната оценка на имотите всеки един от нас ще започне да плаща много по-голям данък за съответния имот, такса смет и преминем през безумиците с ДДС", коментира в кулоарите на Партийния дом депутатът от партията на Костадинов Цончо Ганев.

Все пак има и идеи, които "Възраждане" подкрепят като например повишаването на прага за регистрация по ДДС на фирмите, но ще настояват това да се случи още от началото на 2024 година.

"Възраждане" се обявиха отново и против намеренията на кабинета за понижаване на прага на позволените разплащания в брой от 10 на 5 хиляди лева. Според икономиста Виктор Папазов, част от инициативния комитет на "Възраждане" за референдума против еврото, въпросната мярка обслужва единствено интересите на банките, които по този начин ще събират повече такси, а няма да доведе реално до по-голяма събираемост от страна на държавата, каквито са аргументите на кабинета.

Колко ДДС ще плащат ресторантите, ще се разбере на второ четене

Колко ДДС ще плащат ресторантите, ще се разбере на второ четене

Депутатите приеха на първо гласуване на Законопроект за изменение и допълнение на Закона за данък върху добавената стойност