Намеренията за промяна на Конституцията на Република България са нелепи и всъщност целта им е да отклонят вниманието от пълния разпад на българската държавност. Бившият главен прокурор и сега вече председател на гражданско движение "Справедливост за България" Иван Гешев прави оценка на дадената от ПП/ДБ вчера заявка за промени в Основния закон. Тази заявка е нелепа, особена на фона на икономическата, социалната, политическата и конституционната криза, според Гешев.

Освен това той подчертава, че и преди е заявявал, че ще брани Конституцията от "хора с нечисти интереси и доказана във времето ниска правна компетентност". "Бих могъл кратко и ясно да заявя, че това, което чух, е едно нищо. Едно правно нищо. Гротеска."

Затова е и безсмислено да коментира по същество и в детайл конкретните предложения.

Иван Гешев се изказва за предложението за промяна на националния ни празник - според него този въпрос трябва да се реши единствено чрез референдум. "Единствено резултатът от референдум по темата би бил легитимно и справедливо решение за промяна или непромяна на 3 март като национален празник. Народът да заяви волята си."