Инициативният комитет "Лозенец", който дълго време провеждаше протести срещу строежа на небостъргача "Златен век" в софийския квартал "Лозенец", приветства последните действия на новоизбрания кмет на квартала Константин Павлов - Комитата по повод казуса. 

ДБ отговори на ДНСК: Допълването на разрешение за строеж не е презаверка

ДБ отговори на ДНСК: Допълването на разрешение за строеж не е презаверка

ДНСК цитира мотивите на решението на първоинстанционния съд, смятат от ДБ

От инициативния комимет са доволни, че Павлов е подкрепил каузата им и се е застъпил "решително за интересите на лозенчани, като поиска от ДНСК събарянето на незаконно построения "Златен век"!"

От инициативния комитет са готови да съдействат по всички възможни начини на новия кмет в усилията ДНСК да бъдат накарани да си свършат работата, т. е. да съборят сградата.

"Отново подчертаваме, че в съда няма повдигнато дело за валидността на разрешителното за строеж на "Златен век". Аргументите на ДНСК, че се очаква съда да се произнесе по него, е голямата лъжа на нейния шеф, целяща да прехвърли отговорност и замаже престъпното си бездействие по казуса", убедени са от иницитивния комитет. 

Заради това, изтъкват от ИК "Лозенец", многократно са искали оставката на началника на ДНСК Иван Несторов. 

"Комита, браво за решителността и смелостта, ние сме с теб и до теб!", завършва позицията на Инициативен комитет "Лозенец". 

ДНСК отхвърли искането на кмета на "Лозенец" за събаряне на "Златен век"

ДНСК отхвърли искането на кмета на "Лозенец" за събаряне на "Златен век"

Дирекцията отговори на искането на кмета на район "Лозенец" до началника на ДНСК за премахване на строежа "Златен век"