Икономическа полиция е привикала на разпит двама представители на протестиращите миньори и енергетици, които към момента провеждат среща с премиера Денков и представители на политическите партии в парламента, помещаващ се в бившия Партиен дом.

Това обяви на брифинг в кулоарите на институцията председателят на парламентарната група на "Има такъв народ" Тошко Йорданов.

"Икономическа полиция звъни на хора, които са начело на протеста. В момента, по време на протестите и по време на срещата. Определено не за да ги пита дали са си платили данъците... От синдикатите, двама, един са го викали вчера", уточни на въпрос на News.bg Йорданов.

Учителският синдикат "Подкрепа" братски застава зад миньорите и енергетиците

Учителският синдикат "Подкрепа" братски застава зад миньорите и енергетиците

Учителите подкрепят исканията на своите "братя и сестри" от енергийния и въгледобивния сектор

Именно заради този казус е била обявена почивка от 15 минути, според Йорданов по искане лично то Делян Пеевски от ДПС, за да се разясни въпросът.

Самата среща била в тупик - представителите на кабинета казвали цифри, неотговаряйки реално на исканията на хората.

Протестът на енергетиците се използва политически, убеден Рибарски

Протестът на енергетиците се използва политически, убеден Рибарски

Според него поредно отлагане на териториалните плановe няма да реши проблема

"Правителството казва - да, разбираме ви, ще намаляваме мощностите. Това е разговорът до момента - изключително непоследователно воден, без конкретика. На всяка една конкретика от страна на протестиращите се започват едни тежки 15-минутни излияние или от Денков, или от министъра на енергетиката", даде подробности отвътре народният представител.

На срещата присъстват представители на всички политически партии без БСП, а от ГЕРБ не присъства Бойко Борисов. И ИТН, както ГЕРБ преди седмица, заподозряха още, че ПП/ДБ искат да облагодетелстват свои фирми с парите от Брюксел.

Денков отрича ПП да отклонява пари по ПВУ към свои фирми

Денков отрича ПП да отклонява пари по ПВУ към свои фирми

Премиерът обвини ГЕРБ в лъжа