Помирение между Ахмед Доган и Делян Пеевски не може да има. Не може да има и разговор. Вчера беше забит още един пирон в ковчега на ДПС. . Това заяви пред БНР журналистът Илхан Андай.

ДПС на Ахмед Доган и ДПС на Делян Пеевски имат план Б за предстоящите избори. Никой от тях обаче няма да спечели битката и затова на вота на 27 октомври и двете части от Движението ще се явят в различни коалиции, отбеляза той.

Според него започва състезание да се спечели битката в ЦИК. По думите му борбата ще се пренесе в съда. Андай посочи, че всяко ДПС ще се яви на парламентарните избори като "ДПС плюс коалиция".

Журналистът подчерта, че чл. 9а от Устава на ДПС, на който ДПС на Ахмед Доган се позова за изключването на Делян Пеевски и още няколко член на партията, представлява само думи относно ценностите на Доган и нищо повече. Според него на заседанието на ЦОБ в Росенец са присъствали 11 от 24 членове. Андай отбеляза, че ДПС е обещало "опустошително земетресение" на електората си.

Той заяви, че двете страни са изнервени заради предизборната кампания и пренасят войната по между си на терена на избирателите. Журналистът е категоричен, че Делян Пеевски не може да бъде изключен от ДПС, докато не се проведе Национална конференция.

Според него Доган е излязъл от кожата си и вече не е онзи митологизиран лидер. По думите му Пеевски му е нанесъл съкрушителен удар с въпроса за откраднатите 30 млн. лв.

Ахмед Доган изключи Пеевски и група от ДПС

Ахмед Доган изключи Пеевски и група от ДПС

Осводени са и председателите на десет областни съвета на партията